twee zwemmende mensen voor Support Casper

Zest lokaal: Oversteek Haringvliet

Zwemmen voor ‘Support Casper’

Driehonderd zwemmers die het Haringvliet oversteken? David Keijzerwaard vond het meteen een geweldig avontuur en zorgde ervoor dat Keijzerwaard prompt hoofdsponsor werd van dit evenement uit de koker van De Club van Buiten. Er werd ook een goed doel aan verbonden: ‘Support Casper’ een stichting die onderzoek naar de bestrijding van alvleesklierkanker, onder andere in het Erasmus MC, mogelijk maakt.

Tekst: Robert van Herk

Het evenement is gepland op 1 juni, maar zekerheid daarover heb je eigenlijk pas op de dag zelf, legt David uit. Want stel dat het bijvoorbeeld onweert, dan laten we de zwemmers natuurlijk niet het water in gaan. Als je dit leest, kan het dus zijn dat er al gezwommen is, maar ook dat het nog gebeuren gaat. Maar dat het gaat gebeuren, dat staat wel vast, zegt David enthousiast. “Ik zie het helemaal voor me, het strandje vlak bij de haven van Stellendam helemaal zwart van de mensen. Driehonderd zwemmers – jong, oud, vrouw, man – die zich verzamelen om De Oversteek naar Hellevoetsluis te wagen: drie kilometer borstcrawlen in het zoetzoute water van het Haringvliet. Weliswaar wordt het traject goed beveiligd dankzij de betrokkenheid van de
reddingsbrigades van zowel Stellen-dam als Hellevoetsluis en de inzet van mee peddelende ‘bezemboten’, maar toch: ga er maar aanstaan.”

Goed getraind

De voormalige zeearm is sinds de jaren zeventig afgedamd en wordt tegenwoordig vooral door recreatie­boten bevaren, maar is nog altijd indrukwekkend. Al snel na het startsignaal van ‘De Oversteek’ verandert de massa zwemmers dan ook in een nietig clubje mensen in de enorme watervlakte, die het Haringvliet is. Van Stellendam naar het strand van Hellevoetsluis is het drie kilometer, wat zwemmend nog een heel eind is. De meestal goed getrainde deelnemers finishen bij Hellecat in Hellevoetsluis, het eindpunt.

Meezwemmen

Het sportieve evenement is simpelweg ‘De Oversteek’ gedoopt. De Club van Buiten, de organisatie achter de succesvolle jaarlijkse Hellevoet Heroes Triathlon en de Wallenloop in Hellevoetsluis, ontfermde zich over het initiatief. Het zal lezers van Zest niet verbazen dat Keijzerwaard zich al snel als hoofdsponsor meldde. Elders in dit blad kun je lezen dat David Keijzerwaard zich vol enthousiasme op het zwemmen heeft geworpen. Hij wilde op eigen initiatief al het Haringvliet overzwemmen, heen en weer zelfs, en was daarom meteen gecharmeerd van De Oversteek, toen hij erover hoorde. Zelf is David trouwens ook deelnemer van De Oversteek. Net als Marianne van Rij, een van zijn collega’s. Het hele team van Keijzerwaard is enthousiast.

Alvleesklierkanker

Het goede doel dat aan De Oversteek is gekoppeld, is trouwens ook ingefluisterd door Keijzerwaard. Een deel van het inschrijfgeld is bestemd voor ‘Support Casper’, een stichting die onder andere onderzoek in het Erasmus MC naar de behandeling van alvleesklierkanker met virussen en immunotherapie mogelijk maakt. Dit veelbelovende onderzoek staat onder leiding van prof. dr. Casper van Eijck. Hopelijk leidt het op termijn tot een doorbraak, want alvleesklierkanker is op dit moment één van de meest dodelijke vormen van kanker. Keijzerwaard draagt dit mooie doel een zeer warm hart toe. Verzekeraar Nh1816, waar Keijzerwaard veel mee werkt, is ook door David benaderd en zal het opgehaalde bedrag van De Oversteek zelfs verdubbelen. Deelnemers die meedoen aan De Oversteek bereiken met hun avontuur dus veel meer dan alleen de overkant. Wil je David of Marianne en dus ‘Support Casper’ alsnog sponsoren? Dat kan. Kijk hiervoor op onze website of op onze social media kanalen Facebook en Instagram.

LAATSTE ARTIKELEN

groepje mensen in de straten van Zwolle

Zwolle citytrip: verrassend veelzijdig

jong knap stel stapt samen de eurostar in op centraal station amsterdam

Zest 2024: #10 Avontuur

steyl-main1

Kloosterdorp Steyl

bagna cauda

Recept: Bagna cauda

ecoloog sterrin smalbrugge met slang in haar hand

Ecoloog Sterrin Smalbrugge

Mark de Niet en Annemieke de Ridder op het balkon in het nieuwe pand van Nh1816 Verzekeringen

Bouwen aan betrokkenheid