-->
Top-artikelWinactie
13 april 2021

ZEST Fotowedstrijd: top 10

Van 17 februari tot en met 31 maart konden leden van de coöperatie Nh1816 hun mooiste foto insturen voor de ZEST Fotowedstrijd. Het resultaat? Vele inzendingen! Onze vakjury heeft alle ingezonden foto’s beoordeeld. De winnaars zijn inmiddels geïnformeerd. Bewonder hier de top 10!

De winnaars

De eerste prijs is voor… René Peelen! Hij schrijft bij zijn foto: “De ruimte en rust op de wadden zorgen voor een gevoel van vrijheid in een tijd waarin we dit nog meer waarderen dan anders”. Naast de publicatie in ZEST Magazine wint René een cadeaubon van Cameraland.nl, ter waarde van € 500,-. Voor bijvoorbeeld een goed statief, die luxe lens, of een handige fotocameratas.

De tweede en derde prijs gaan naar Giel van den Hoven en Matthijs van der Heijden. Zij mogen ook bij Cameraland.nl shoppen, voor respectievelijk € 350,- en € 250,-. Bekijk hun ingezonden foto’s hieronder, in de top 10!

Top 10

Dit zijn de tien mooiste inzendingen volgens de vakjury:

10. Jan Willem Hamer

Jan Willem Hamer: “Wonend in de mooie Achterhoek kom je langs weilanden waar de koeien in het groen staan en heerlijk de ruimte hebben.”

9. Nadia ter Braak

Nadia ter Braak: “Deze foto beeldt voor mij ruimte uit omdat je in de foto een stuk natuur ziet, maar ook nog een enorme mooie boom in het midden. Dat zegt mij dat er overal ruimte is voor iets of iemand, waar dan ook.”

8. Marcel Donks

Marcel Donks: “Waspik: gastvrij Langstraat dorp waar ruimte is voor iedereen. De Havendijk is een van de laatste authentieke stukjes Waspik dat verklapt dat het dorp vroeger welvarend was in de scheepvaart; volgens velen het mooiste stukje Waspik. De haven is weg, maar de gastvrijheid is gelukkig gebleven.”

7. Peter Arts

Peter Arts: “Ruimte in Overloons; prachtige kerk, naar een Zwitsers ontwerp. Het is een prachtige open ruimte met een geweldige akoestiek. De kerk werd na de oorlog in 1956 met Kerstmis in gebruik genomen.”

6. Jolanda Redert

Jolanda Redert: “Uitwaaien aan het strand in Domburg. Haren in de wind en schitterende vergezichten. Hier voel je de ultieme vrijheid!”

5. Erica Pelzer

Erica Pelzer: “Geysteren… Waar nu het bruggetje is, was vroeger “de omgevallen boom”. Als kind, moeder en natuurliefhebber breng ik hier veel tijd door, een prachtige RUIMTE in het bos om te picknicken en vooral tot rust te komen.”

4. Bas Venhuizen

Bas Venhuizen: “Als ik ergens RUIMTE voel, dan is dat aan zee… en die hebben we in Limburg niet. Deze foto is van vorig jaar, gemaakt in Zeeland. Ruimte is voor mij… de zee…”

3. Matthijs van der Heijden

Matthijs van der Heijden: “Als een vogel zo vrij, wandelen over de pittoreske bruggetjes in Leiden. En dat gewoon om de hoek van waar ik woon.”

2. Giel van den Hoven

Giel van den Hoven: “De kronkelige Berkel tussen Almen en Zutphen. Zoals een vogel het prachtige ruimtelijke coulissen landschap waarneemt. Met een drone fotograferen voel en zie je de ruimte.”

1. René Peelen

René Peelen: “De ruimte en rust op de wadden zorgen voor een gevoel van vrijheid in een tijd waarin we dit nog meer waarderen dan anders. Het gevoel van ruimte wordt in deze foto versterkt door de wandelaar in de verte.”

Heb jij ook een foto ingezonden? Bedankt voor je enthousiasme en mooie inzending!

De zevende editie van ZEST Magazine staat vol met inspirerende interviews, met onder meer astronaut André Kuipers en zangeres Emma Heesters. Maar ook lees je boeiende reportages met prachtige fotografie, zoals een ontdekkingstocht in ons mooie Zeeland en een wandeling op de Utrechtse Heuvelrug. Veel leesplezier!