vw busje

Ultieme vrijheid in een oude, opgeknapte Volkswagenbus

Natuurlijk hadden we dit magazine kunnen vullen met meer artikelen over Kantoor de Wit, maar liever laten we ook anderen aan het woord. Voor deze editie gingen we op zoek naar een klant met een bijzonder verhaal. Met een magazine over dromen kan er dat maar een zijn: JT Customs, met als slogan Dream it, Build it, Ride it!

Tekst: Marieke Peeters • Fotografie: Stefan Koopmans

Jeroen Hendriksen heeft al vele jaren een passie voor het ombouwen en vernieuwen van auto’s. Hij rondde in het verleden meerdere bijzondere projecten af, zoals het opknappen van een Porsche, een Mini en een Jeep. Daarom was het voor buurman Martijn de Wit, eigenaar van Kantoor de Wit, een logische keuze om in 2016 Jeroen als autokenner in te schakelen. Martijn had interesse in een Volkswagenbusje dat te koop stond en de expertise van Jeroen kwam daarbij goed van pas. Martijn kocht de bus en tegelijkertijd raakte Jeroen enthousiast over Volkswagenbusjes. En zo begon het verhaal van JT Customs.

Pruttelend geluid

Jeroen en zijn zoon Tijn, eigenaren van JT Customs, zijn beiden autofanaten. Voor Tijn (17) kunnen auto’s en scooters niet snel genoeg gaan, terwijl het voor vader Jeroen – die behalve eigenaar van JT Customs ook uitvoerder is – eerder gaat om het rijplezier en de authenticiteit van de voertuigen. En in welke auto geniet je nu meer van je vrijheid, de omgeving en het pruttelende geluid van de motor dan in een originele Volkswagenbus?

Jeroen merkt dat steeds meer mensen dromen van zo’n oude bus, die anno 2023 zo ongeveer symbool staat voor ultieme vrijheid. Helaas brengt de leeftijd van deze bussen behalve nostalgie en charisma ook de nodige ongemakken met zich mee. “Een vakantie naar Frankrijk is met een T1, T2 en zelfs T3-model een behoorlijke uitdaging”, legt Jeroen uit. “Daarom bouwen Tijn en ik sinds 2019 ijzersterke Subaru-motoren in retro Volkswagenbussen in. Zo kun je veilig en comfortabel de weg op, zonder te hoeven inleveren op charme. Om dat charmegevoel zo goed mogelijk intact te houden, kunnen klanten zelfs kiezen voor een motor met ouderwets Volkswagengeluid.”

Op benzine én elektrisch

Behalve voor benzinemotoren kan de klant in de toekomst bij JT Customs ook terecht voor een elektrische motor. Het bedrijf is zelfs de enige partij in Nederland, België en Duitsland die deze elektrische motoren, afkomstig van een leverancier in Valkenswaard, in mag bouwen in oude Volkswagenbusjes. En wie niet alleen de motor wil laten vervangen, maar de hele bus van een opknapbeurt wil laten voorzien, is bij JT Customs ook aan het goede adres. Jeroen en Tijn halen op verzoek de hele bus uit elkaar, vervangen wat nodig is, zetten ‘m weer in elkaar en spuiten de bus volledig over in de originele kleuren.

Blij en dankbaar

“Klanten herkennen hun bus vaak niet meer als ze na afloop een testrit komen maken”, lacht Jeroen. “Onze doelgroep is ontzettend breed, van jongeren die een busje willen voor op festivals tot gepensioneerden die ermee door Europa reizen. Maar hun reacties zijn allemaal hetzelfde! Het enthousiasme als ze hun bus komen ophalen, is bij iedereen even groot. Die blijheid en dankbaarheid geven mij bergen energie. Als je het over dromen hebt, dan is dit toch echt mijn ultieme droom!”

www.JTCustoms.nl
info@jtcustoms.nl
Facebook/Instagram: JT Customs

Win een dag in een oude Volkswagenbus

Ken jij iemand die wel wat ultieme vrijheid kan gebruiken? Kantoor de Wit laat deze droom misschien wel uitkomen. Wie weet win jij voor diegene een dag lang een Volkswagenbusje. Voor een roadtrip, dagje strand of misschien zelfs een bruiloft. Stuur vóór 1 augustus 2023 een mail naar info@kantoordewit.nl met de naam van diegene die zo’n dag dubbel en dwars verdient en waarom. De winnaar krijgt uiterlijk 1 september 2023 persoonlijk bericht!

LAATSTE ARTIKELEN

groepje mensen in de straten van Zwolle

Zwolle citytrip: verrassend veelzijdig

jong knap stel stapt samen de eurostar in op centraal station amsterdam

Zest 2024: #10 Avontuur

twee zwemmende mensen voor Support Casper

Zest lokaal: Oversteek Haringvliet

steyl-main1

Kloosterdorp Steyl

bagna cauda

Recept: Bagna cauda

ecoloog sterrin smalbrugge met slang in haar hand

Ecoloog Sterrin Smalbrugge