personen op e steps

Van de bouw naar de bossen

Wie van de gebaande paden durft af te wijken en niet bang is voor een beetje modder of stof, is bij Green Valley Electric Fun aan het juiste adres. Peter van den Brink verhuurt er sinds april 2022 volelektrische E-Fatbikes en E-Fatmax. Daarmee (her)ontdek je de Veluwe op een originele, relaxte en vooral leuke manier.

Tekst en fotografie: Content Coalitie

Een delegatie van Assurantie­kantoor Van de Mheen maakte een rondje dwars door de bossen en over de hei. Onderweg stopten we bij brouwerij De Uddelaer voor een drankje. Wat een belevenis! Na het avontuur worden we door eigenaar Peter ontvangen met een kop koffie en praten we nog even na. Wat deed hem besluiten om na ruim twintig jaar de overstap te maken van succesvol zzp’er in de bouw naar de verhuur van bikes en steps? En hóe deed hij dat? Berend van de Mheen vroeg het hem.

Hoe ben je tot deze switch gekomen?  Zo radicaal zien we het niet vaak.

“Het is niet zo dat ik van de ene op de andere dag het roer drastisch omgooide. Het werk dat ik deed voelde door de jaren heen steeds meer als een kunstje. De passie ontbrak. Ik wist alleen niet wat ik dan wél wilde doen en was tegelijkertijd druk met de bouw van mijn droomhuis. Geen goed moment voor een overstap. Tot ik in 2020 samen met een vriend in Tsjechië een elektrische mountainbike kocht. Die beviel zo goed dat ik me ben gaan verdiepen in de regelgeving rond verhuur van dit soort voertuigen in Nederland. Die bleek helaas veel strenger dan in omliggende landen. Na veel uitzoekwerk kwam ik uit bij de elektrische step, de E-Fatmax. Die mag in Nederland op de openbare weg.”

En vervolgens ben je een bedrijfsplan gaan schrijven?

“Nee hoor, ik ben iemand die gewoon ergens begint. Mijn vrouw heeft een goede baan, dus dat gaf ruimte. Allereerst wilde ik steps aanschaffen, maar dan wel zonder meteen een heel grote investering te hoeven doen. Daarom ging ik bij ondernemers langs die ze al verhuurden. Daar vroeg ik of hun steps misschien aan vervanging toe waren en of ik die dan kon overnemen. Begin 2022 had ik op die manier de eerste vijftien steps aangeschaft. Jammer genoeg mag je daar pas vanaf je zestiende op rijden. Zo kwam ik uit bij de E-Fatbikes, waar je vanaf je twaalfde op mag. Daar kon ik er twintig van overnemen. Zo stond het begin van het wagenpark – na wat opknapwerk – klaar voor gebruik. Om de eerste klanten te bereiken heb ik een website laten ontwikkelen en social media ingezet. Daarna kwamen de folders. Die heb ik persoonlijk in de buurt bezorgd, zodat ik mogelijke samenwerkingen kon bespreken.”

Bijzonder dat je er gewoon voor gegaan bent en dat je bedrijf nu ook begint te lopen. Hoe ziet je dag eruit? Ben je veel tijd kwijt aan onderhoud?

“Stukje bij beetje weten mensen mij nu te vinden. Met één uitje ben ik al gauw een dag bezig. De steps of bikes nakijken, accu’s opladen, remmen afstellen, schoonmaken en soms een reparatie. Ik heb zelf jarenlang gefietst en crossmotoren gereden en ze ook onderhouden en gerepareerd, dus dat is geen probleem. Af en toe ga ik zelf op pad om mooie nieuwe routes uit te stippelen. Heerlijk om het ene moment in de schuur te staan sleutelen en het volgende moment door het bos te crossen. Je kunt het haast geen werk noemen!”

Klinkt als een droombaan. Wat hoop je uiteindelijk te bereiken?

“Mijn droom is altijd geweest om veel vrijheid te hebben, iets te doen waar ik gelukkig van word, mijn eigen tijd in te delen en lekker dicht bij huis te zijn. Dat heb ik nu allemaal. Er zijn nog genoeg ideeën, hoor: van zelf als gids meegaan met de uitjes tot het ontwikkelen van een parcours op het land hierachter en de aanschaf van meer voertuigen. Als ik deze lijn door kan zetten, ben ik heel gelukkig!”

Het team van Van de Mheen vertrekt weer richting kantoor, een fantastische ervaring en interessante inzichten over dit kersverse ondernemerschap rijker. Wat ons betreft is Green Valley Electric Fun een aanrader!

Ook enthousiast geworden?

Green Valley Electric Fun is gevestigd aan Tonnenberg 12 in Ermelo (Speuld). Een tocht duurt ongeveer 2,5 uur, inclusief horecastop onderweg. De E-Fatbikes en E-Fatmax zijn vol elektrisch, dus geschikt voor alle fitheidsniveaus.

Green Valley Electric Fun
06- 22 68 89 01
info@electric-fun.nl
www.electric-fun.nl
Ook op Facebook en Instagram

e-steps in bos

Tips voor startende ondernemers

  • Overweeg je de start van een eigen bedrijf of verandering van je bedrijfsactiviteiten? Neem je verzekeringsadviseur al in een vroeg stadium mee in je plannen.
  • Laat de activiteiten van je bedrijf niet te breed vastleggen bij de Kamer van Koophandel. Blijf bij je kernactiviteiten. De kans bestaat namelijk dat je anders een hoge premie betaalt voor werkzaamheden die als risicovol worden aangemerkt, maar die je in de praktijk niet of nauwelijks uitvoert.
  • Wil je voertuigen gaan verhuren? Laat je vooraf goed informeren over de verzekeringskosten. Deze hebben (veel) invloed op je uiteindelijke verdienmodel.
  • Check vooraf ook of je voertuigen in Nederland de weg op mogen.
  • Houd rekening met preventie-eisen. Voorbeelden hiervan zijn inbraak-en brandbeveiliging en elektrakeuring. Het is zonde als bijvoorbeeld je net geplaatste zonnepanelen om één van die redenen weer verwijderd moeten worden.

Laat je droom geen nachtmerrie worden. Neem je verzekeraar tijdig mee in je plannen.

‘Met één uitje ben ik al gauw een dag bezig’

LAATSTE ARTIKELEN

7 mannen rondom een nieuw geplaatste AED

AED voor Podium10

twee personen in een feestwinkel

De kracht zit in de grap

mannen lopen over straat

Authentiek, nostalgisch en duurzaam wonen in Zaandam

2 personen poseren

Hardlopen voor jonge voetballers met autisme

superbellenblaas

Experimenteren kun je leren: 4 proefjes van NEMO om zelf thuis te proberen

2 personen voor de loterijwinkel

Er zit hier goud in de grond