-->
Nh1816Top-artikel
23 juni 2020

Nieuw: recreatiewoningverzekering

Het grootste aantal vakantiewoningen dat bij Nh1816 is verzekerd, staat op Texel. Wie anders dan een op Texel gevestigde adviseur is de juiste gesprekspartner voor een evaluatie over het nieuwste product van Nh1816: de recreatiewoningverzekering? Local hero Ineke Bremer van Assurantiekantoor Bremer in Oosterend deelt haar bevindingen met Xander Lablans, productontwikkelaar bij Nh1816 Verzekeringen. En voor iedereen die Texel bezoekt, heeft Ineke ook 14 leuke tips voor een toptijd op dit bijzondere Waddeneiland.

Op de dag dat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt dat het vakantiehuisje in 2019 populairder is dan andere accommodaties en dat Noord-Holland met 15 miljoen gasten de meest bezochte provincie is, maken wij ’s morgens vroeg vanuit Den Helder de overtocht naar Texel. De meeuwen vergezellen ons. De zon breekt door het wolkendek. In de verte doemt het eiland op.

Bijna altijd Nh1816
Het kan bijna niet anders: het verzekeren van vakantiewoningen kent bij Assurantiekantoor Bremer in het Texelse Oosterend een lange voorgeschiedenis. “Het gaat zo’n 60 jaar terug”, vertelt eigenaar Ineke. “Vakantie- en recreatiewoningen op Texel zijn al zó lang in trek! Een echt goede verzekering voor de eigenaar/verhuurder was er echter nog niet. Maar de markt voor vakantiewoningen groeit en daarmee ook de behoefte aan een passende verzekering op maat.” Xander Lablans legt, zonder technisch te worden, uit: “Simpel gezegd wilden we voor vakantiewoningen een passende verzekering ontwikkelen.” En dat is wat Ineke betreft goed gelukt. Want als we haar vragen in welke situaties zij de eigenaren van vakantiewoningen de verzekering van Nh1816 adviseert, zegt ze: ‘Bijna altijd’. De reden daarvoor is, legt ze uit, de uitgebreide dekking van deze verzekering. “Er zijn maar weinig verzekeraars die zo’n passende en complete oplossing bieden.”

Ineke Bremer van assurantiekantoor Bremer
Ineke Bremer van Assurantiekantoor Bremer in Oosterend

Uniek pluspunt
Xander vertelt: “De recreatiewoningverzekering heeft een zeer ruime dekking, wij noemen dit onze ‘Optimaal dekking’. Dat betekent dat álles kan worden gedekt, tenzij het specifiek wordt uitgesloten. We bieden eigenaren/verhuurders hiermee ook een aanvullende aansprakelijkheidsverzekering aan, waarmee ze zijn verzekerd als ze aansprakelijk worden gesteld voor schade aan een huurder of schade aan diens spullen.” Dit laatste, de aansprakelijkheid meeverzekeren, is volgens Ineke een groot pluspunt én onderscheidend. “Een ander pluspunt is dat ook vorstschade is verzekerd”, zegt ze.

Hulp nabij
En dat is een prettige zekerheid, wetende dat een vakantiehuisje ’s winters leeg kan staan. “Natuurlijk gaan wij uit van goed huisvaderschap”, licht Xander toe. “Zoals de dakgoten regelmatig leeg­maken, het schilderwerk bijhouden en de hoofdkraan afsluiten”. Toch kan het gebeuren dat het misgaat. En dat is dan ook precies de reden waarom Ineke veel vakantiewoningen in haar ‘boeken’ heeft. “De eigenaren wonen veelal ver weg. Zij vinden het fijn dat op het moment van een calamiteit iemand op het eiland direct de schade kan opnemen en afwikkelen.

”Positief kritisch als Ineke is, heeft zij ook een tip voor Xander. “Het valt mij op dat recreatiewoningen en chalets steeds kostbaarder worden en ook luxer wor­den uitgevoerd. Dat is iets om qua verze­kering rekening mee te houden.” Xander neemt de tip mee. Hij voegt eraan toe, dat een recreatiewoningverzekering geen verplichting is. “Maar een vakantie­woning aanschaffen is veelal een grote uitgave. Soms is het een investering in de toekomst. Dan wil je toch dat je kost­bare bezit bij schade goed is verzekerd. Onze recreatiewoningverzekering biedt die zekerheid.”


Boegbeeld
Na het evaluatiegesprek bij Ineke Bremer rijden we naar het noorde­lijk gelegen vakantiepark De Krim en laat Ineke een aantal van de via haar verzekerde vakantiewoningen zien. We rijden nog even door naar De Cocksdorp, voor een bliksembezoek aan de vuurtoren, het boegbeeld van Texel. Maar dan moeten we toch echt terug naar de haven. Vanaf de boot zien we het eiland steeds kleiner wor­den, hoewel we er in ons hoofd en hart nog steeds zijn. We’ll be back!

“Er zijn maar weinig verzekeraars die zo’n passende en complete oplossing bieden”


Tips voor een toptijd op Texel
Of je nu een vakantiewoning op Texel bezit of in een gehuurde recreatiewoning op het eiland verblijft: deze 14 tips maken van je verblijf op Texel een toptijd.

Natuur
Texel is bij uitstek een Waddeneiland waar je van de natuur kunt genieten. Trek je (wandel)schoenen aan en ontdek:

 1. De Slufter, waar zee en natuur het voor het zeg­gen hebben. Sluit af met een hapje en drankje bij café De Slufter. (caferestaurantdeslufter.nl)
 2. De Eendenkooi: de kooiker legt uit hoe er vroeger eenden werden gevangen. Een prachtig stukje natuur. (natuurmonumenten.nl)
 3. De Waddenzee: veel dichter bij de natuur kom je niet. Maak een fietstocht langs de dijk. (beleef­dewaddennatuur.nl en kies wandel­en fietsroutes)
 4. Diverse natuurgebieden, per huifkar. Perfect met het gezin en voor wie minder mobiel is. (janpleziertexel.nl)

Met kinderen

 1. Texel heeft tientallen kilometers zandstrand, met leuke strandpaviljoens. Zomers zijn de stranden bij De Koog wat drukker. Bij Paal 15 en Paal 19 is het rustiger. Deze locaties bereik je met een wandeling door het bos en de duinen. (paal15texel.nl en paal19.nl)
 2. Zeehondenopvang Ecomare (ecomare.nl)
 3. Landgoed/ambachtscentrum De Bonte Belevenis: broodjes bakken, een zeepje of kaarsje maken en genieten van de tuin. (landgoeddebontebelevenis.nl).
 4.  Zelfpluktuin: scoor je eigen fruit, bloemen en snackgroenten. In de winkel/theetuin ook diverse regionale producten. (zelfpluktuin.nl)
 5. Garnalenkotter: ga met een van de garnalenkotters in Oudeschild het water op, geniet van de Wadden­zee, vang garnalen en spot zeehon­den. (garnalenvissenoptexel.nl)
 6. Schapenboerderij: lammetjes knuffelen en schapen scheren. (schapenboerderijtexel.nl)
®www.texel.net – Daniel Roozing

 Bij minder goed weer

 1. Bezoek een van de musea op Texel, zoals Kaap Skil in Oudeschild, het Schipbreuk­ en Juttersmuseum Flora in De Koog of het Luchtvaart­ en Oorlogsmuseum in De Cocksdorp.
 2. Ga op bierontdekkingstocht! Er zijn verschillende bierbrouwerijen op Texel, met rondleidingen en proeve­rijen. En Texel heeft ook zijn eigen whisky en gin!

Voor de avonturier

 1. Parachutespringen. (paracentrumtexel.nl)
 2. Met een powerboat over het wad. (bruuzertexel.nl)
®Jarinde de Klerk