-->
Top-artikel
4 juni 2018

Recept – José Polonio

Hollandse Asperges met zuiglam jus van laurier

Ingrediënten (voor 4 personen)
4 x 5 mooie dikke geschilde asperges
3 lam koteletten per persoon aan 1 stuk om te grillen of bakken
lekker jus gemaakt van de afsnijsels van het lam en 2 blaadjes laurier 1 uitje en 2 teentjes knoflook
Wat bieslook om er over te strooien

Bereiding van het gerecht

  1.  Zet als eerste de jus op met wat afsnijsels van het lamsvlees de uitjes en de knoflook en de laurier .
    Bak dit geheel lekker aan en blus af met wat rodewijn en water laat dit geheel goed inkoken tot gewenste dikte zeef dit en zet apart voor verder gebruik.
  2. De asperges beetgaar afkoken zodat ze nog een bijt hebben warm houden in het kookvocht
  3. De lams koteletten grillen of bakken op gaarheid wat u lekker vindt na bakken of grillen even laten rusten in alufolie
  4. Opmaak van het bord, leg eerst de asperges op het bord dan de gesneden lamskoteletten daar over de warme jus van lam en laurier ,dan de fijn gesneden bieslook er over en klaar

Eetsmakelijk!!


Tataki van zalm op mijn manier

Ingrediënten
4 ons verse zalm super vers!
3 kleuren sesam
Zeewier salade Wakame
Soja saus
Peacress scheuten van doperwten
Japanse mayonaise
Spicy mayonaise/ togarasi, 7 kruiden mix aangemaakt met mayonaise !!
Emping kroepoek

Bereiding van het gerecht

  1. Snij de zalm zonder vel in repen van 3×3 cm in de lengte  lang dus zonder graat !!
  2. Paneer met de 3 soorten sesam die je bij elkaar hebt gedaan
  3. Vervolgens bak je de zalm rondom in de pan licht gekleurd moet nog rauw blijven
  4. Na het bakken in koelkast zetten voor ongeveer een uurtje
  5. De zalm in dikke stuken snijden 5 per persoon
  6. Zeewiersalade op het bord een beetje wasabi er bij in een hoekje zodat je hem terug vindt.
  7. Boven op de zeewier de zalm in de lengte neer leggen 5 stukjes en vervolgens topjes spuiten
  8. Beetje speels op de zalm .af garneren met de peacress en de Emping kroepoek
  9. Doe nu voorzichtig wat soja saus over de zalm heen strooi wat gedroogde zeewier er over

Eetsmakelijk!!