Zó smaakt de zomer!
Een zwoele zomerdag vraagt om een ijskoud drankje. Zin in iets bijzonders? Laat je verrassen door de unieke combinatie van limoen, oranjebloesemwater, kaneelstokjes, honing en een vleugje havermelk. Fris, scherp en prikkelend.
Oranjebloesemwater is een belangrijke smaakmaker in de Marokkaanse keuken. Het aromatische water, gedestilleerd uit blaadjes van de sinaasappelbloesem, geeft dit zomerse limoendrankje van chef-kok London Loy een bloemig accent. De kaneelstokjes zorgen voor een kruidige bite.
Ingrediënten
- 1 liter water
- 5 limoenen
- 2 kaneelstokjes
- ½ eetlepel oranjebloesemwater
- scheutje havermelk
- 4 eetlepels honing of suiker
- ijsblokjes
- optioneel: verse munt
Bereiding
- Snij 2 limoenen, elk in 8 partjes. Kook ze samen met de kaneelstokjes en de honing of suiker ongeveer 20 minuten in 1 liter water.
- Laat de drank afkoelen en schenk deze over in een kan. Voeg het sap van de andere 3 limoenen toe, samen met het oranjebloesemwater en een scheut havermelk.
- Roer, proef even en voeg zo nodig naar smaak nog wat melk, honing of suiker toe. Zet de drank in de koelkast, het liefst een hele nacht voor het lekkerste resultaat.
- Serveer het zomerdrankje in een mooi longdrinkglas met ijsklontjes. Voeg eventueel als garnering een paar takjes munt toe.