-->
Slider-homepageTop-artikel
31 mei 2019

Recept – Bakken met Anna

Citroencake met maanzaad, frisse crème met rood fruit en citroenzest

Winnares Anna Yilmaz van de televisie-hit Heel Holland Bakt 2019 deelt exclusief met ZEST Magazine een bijzonder lekker eigen ‘baksel’: een zomerse maanzaadcake met citroenzest. Binnenkort verschijnt Anna’s eigen bakboek: Veel lekkers van Anna. Speciaal voor ZEST geeft zij een eenvoudig en super lekker voorproefje.


Ingrediënten
citroencake
180 gr boter (kamertemperatuur)
180 gr suiker
3 eieren
180 gr bloem
1 tl bakpoeder
Mespuntje zout
Sap en rasp van 2 citroenen
20 gr maanzaad

Materiaal
Handmixer/staande keukenmachine
Springvorm 20 cm
Taartrooster

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden
Mix de boter en suiker in een kom tot een luchtige massa
Voeg de eieren één voor één toe 
Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg dit samen met het mespuntje zout toe aan het beslag
Was de citroenen, rasp ze met een fijne rasp en pers ze daarna uit
Giet het citroensap met de rasp bij het beslag; als alles goed is opgenomen, voeg dan het maanzaad toe en spatel alles goed door elkaar
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en giet het cakebeslag erin
Bak de cake in 30 minuten gaar
Haal de cake hierna uit de oven. Verwijder de springvorm en laat de cake afkoelen op het taartrooster


Ingrediënten frisse crème
150 gr mascarpone
100 ml slagroom
20 gr poedersuiker
1 citroen

Materiaal
Handmixer/staande keukenmachine
Citruspers
Zesteur

Bereiding
Klop de slagroom samen met de poedersuiker op tot yoghurtdikte
Voeg hier de mascarpone aan toe en meng alles goed tot een crème
Was de citroen en gebruik een zesteur om dunne reepjes te maken
Pers hierna de citroen uit en voeg naar smaak wat sap toe aan de crème


Garnering
100 gr aardbeien
100 gr frambozen
100 gr blauwe bessen

Afronding
Smeer de frisse crème op de cake en garneer met rood fruit en citroenzest.


Zest
Zest is de naam van het raspsel van de schil van citrusvruchten, al dan niet gemengd met suiker. In figuurlijke betekenis staat zest voor: enthousiasme, levenslust, fris, scherp en prikkelend.

Eetsmakelijk!!