gastenverblijf in de oostenrijkse alpen

Je kunt blijven dromen of je droom waarmaken

Het is voor veel mensen een droom: Nederland vaarwel zeggen en in het buitenland een nieuw avontuur aangaan. Waar het vaak bij dromen blijft, geldt dat niet voor Marjet en Roeland Renzenbrink. Zij verkochten hun huis in Weesp om in Ehrwald in Oostenrijk een gastenverblijf te runnen. Zo maakten zij hun droom werkelijkheid.

Tekst: Nora Schenk • Fotografie: privé

“In eerste instantie was het de droom van Roeland om te emigreren. Ik zag alleen maar beren op de weg. Pas later werd het ook mijn droom”, vertelt Marjet (37). In november 2022, amper een half jaar geleden, is ze met haar man Roeland (40) en hun kinderen Teus (5) en Neeltje (4) naar Oostenrijk verhuisd, om daar het gastenverblijf ‘Tiroler Alpblick Appartements’ over te nemen. “We hebben alles goed doordacht, daar hebben we anderhalf jaar over gedaan. En nu leven we hier onze droom. We zijn helemaal happy in Oostenrijk!”

‘Waarom niet proberen?’

Marjet is lerares in het basisonderwijs en Roeland werkt als laborant voor een groot wegenbouwbedrijf. Ze wonen al hun hele leven naar alle tevredenheid in Weesp, als er iets bij Roeland begint te kriebelen. Marjet: “Hij kwam met het idee om in het buitenland te gaan wonen, zodat we daar ons werk en ons gezin beter zouden kunnen combineren. Ik zei op dat moment: succes ermee, maar niet met mij.” Ze moet nu lachen bij die herinnering. “Ik had een hele lijst met redenen waarom we níét naar het buitenland konden verhuizen. Ons koophuis, vrienden en familie, noem maar op. Maar beetje bij beetje ben ik op dat lijstje gaan afstrepen. Want ja, waarom zouden we het niet proberen? Er is altijd een weg terug.”

Wintersport en zomervakantie

Toen zijn Roeland en Marjet over emigreren gaan praten. “We dachten: we bedenken eerst wát we willen. Dus een concept. En daarna zoeken we een locatie erbij.” Zo komt het stel op het idee om een gastenverblijf te runnen. “We hadden qua land al snel de voorkeur voor Oostenrijk, vanwege de zomerse en winterse bergsport­seizoenen en de taal. Ook is het goed te berijden vanuit Nederland.”

Marjet denkt terug aan hun zoektocht naar een geschikt pand. “Het heeft anderhalf jaar geduurd voor we in Tirol en uiteindelijk in Ehrwald – slechts vijftig meter van de skipiste – terechtkwamen. Het gastenverblijf stond in de stille verkoop en we waren er meteen weg van. Bovendien is Ehrwald een heel geschikt dorp voor ons als gezin én om een gastenverblijf te runnen. Er is een school, er zijn verenigingen en er is een supermarkt. In de omgeving zijn er legio activiteiten om de natuur te beleven. In de winter bijvoorbeeld kun je hier volop wintersporten en in de zomer kun je hier prachtig wandelen.”

Gezellig bij een vuurtje

Sinds eind 2022 zijn Marjet en Roeland de trotse eigenaren van de Tiroler Alpblick Appartements in Ehrwald. Marjet: “We namen een lopend bedrijf over, dus dat was best een vuurdoop. Maar het gaat heel goed en niet alleen wij, maar ook de kinderen zijn ontzettend blij.”

Toch houdt het dromen nog niet op voor het tweetal. “We willen graag meer contact met en tussen de gasten. Daarvoor hebben we wekelijks een gastenborrel en een gastenmaaltijd met soep en een pizzapunt. We doen dit buiten, heel gezellig bij een vuurtje. Met een beetje sneeuw kan dat best, maar als het regent en waait is dat niet prettig. Het plan is nu een overkapping te bouwen, die door de gasten als ‘woonkamer’ gebruikt kan worden, met een fijn vuurtje, spelletjeskast en gezellige zitgelegenheid.”

gezin om kampvuur in oostenrijk

Ga ervoor!

Tegen iedereen die droomt van een leven in het buitenland wil Marjet zeggen: “Zorg dat je droom concreet is en dat je goed voorbereid bent. Maar vooral: ga ervoor! Je kunt blijven dromen of je kunt je droom waarmaken. Als je het niet doet, krijg je misschien spijt. En anders kun je altijd terug.” Brede lach: “Wij zijn in elk geval heel erg blij hier in Oostenrijk.”

Ben je benieuwd naar het gastenverblijf van Marjet en Roeland? Of zoek je een mooie plek voor een zomervakantie in de bergen, of een wintersport in een prachtig skigebied?

Ga naar www.tiroler-alpblick.at, neem een kijkje op Facebook bij @tiroler.alpblick

LAATSTE ARTIKELEN

7 mannen rondom een nieuw geplaatste AED

AED voor Podium10

twee personen in een feestwinkel

De kracht zit in de grap

mannen lopen over straat

Authentiek, nostalgisch en duurzaam wonen in Zaandam

2 personen poseren

Hardlopen voor jonge voetballers met autisme

superbellenblaas

Experimenteren kun je leren: 4 proefjes van NEMO om zelf thuis te proberen

2 personen voor de loterijwinkel

Er zit hier goud in de grond