Muziek met Smaak - Saskia Martens

Muziek met Smaak: een cadeau voor de stad

In het najaar van 2020 vindt in Eindhoven voor de tweede keer het evenement Muziek met Smaak plaats. Dit uiteraard onder voorbehoud van de duur van de coronamaatregelen. Als locatie is net als in 2019 gekozen voor het Groendomein Wasven. Bezoekers krijgen een middag vol leuke muziek en heerlijke en verantwoord bereide gerechten aangeboden. En dankzij samenwerking met het CKE – het Huis voor Amateurkunst en Cultuureducatie – is er voor kinderen ook een bijzondere mogelijkheid om muziek te ontdekken en te onderzoeken. Het evenement wordt mogelijk gemaakt met de steun van zeven financieel advieskantoren, die hiervoor hun krachten bundelen. Een cadeau voor de stad!

Als gepassioneerd musicus is Saskia Martens, samen met medeorganisator Greetje van Beers, nauw bij het evenement betrokken. Zij is vooral verantwoordelijk voor de invulling van het muzikale programma. De focus ligt voor een deel op kinderen, vertelt Saskia, maar ze benadrukt dat Muziek met Smaak voor iederéén een mooie gelegenheid is om sfeer, muziek en lekkere hapjes te combineren.

Muziek met Smaak - Saskia Martens

“We willen kinderen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met muziek. Het CKE brengt muziekinstrumenten mee, om hen te laten ervaren hoe leuk het is om muziek te maken. Ook staat de Kindermuziektuin er, waar kinderen in de basisschoolleeftijd muziek en geluiden kunnen ontdekken.”

Intussen genieten de volwassenen van hapjes, drankjes en diverse optredens. Saskia: “We doen het nét iets anders dan de festivals die er al zijn. Zeker op het gebied van eten en drinken. Het zijn voornamelijk innovatieve partijen die hapjes aanbieden in de stijl van ‘het nieuwe eten’. Dat betekent dat bezoekers duurzame en biologische gerechtjes kunnen proeven.”

“We willen kinderen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met muziek” – Saskia Martens, muziekdocente en medeorganisator van Muziek met Smaak

Muziekliefhebbers
Marcel Hardeman is naast eigenaar van Advas Adviesgroep een muziekliefhebber in hart en nieren en als initiatiefnemer betrokken bij Muziek met Smaak. Vanuit het idee dat samenwerken meer mogelijk maakt, is hij een uniek collectief aangegaan met zes collega-adviseurs, die op maatschappelijk vlak graag een steentje bijdragen. Gezamenlijk leveren de kantoren een financiële bijdrage, waarmee ze voor het evenement van grote betekenis zijn. “Alle zeven hebben wij een hart voor muziek, kunst, cultuur en mensen”, licht Marcel toe. “Vorig jaar hebben we gezamenlijk bijgedragen om Muziek met Smaak mogelijk te maken. Nu willen we helpen het evenement te laten groeien. Daarom trekken we met alle kantoren weer samen op voor een tweede editie.”

Maar er is meer. Wat al deze kantoren naast de liefde voor muziek en cultuur vooral bindt, is de wens om iets te betekenen voor hun relaties en de inwoners van Eindhoven en omstreken. Als financieel adviseurs staan zij naast de mensen, met informatie die misschien saai of ingewikkeld wordt gevonden. Met steun aan een evenement als Muziek met Smaak kunnen zij op een andere manier contact maken en staan ze in een gezellige setting tússen de mensen. 

Muziek met Smaak

Unieke locatie
Een diversiteit aan muziek en smaken, daar gaat het om bij ‘Muziek met Smaak’, dat – onder voorbehoud dus – op zondag 20 september plaatsvindt. De prachtige locatie, Groendomein Wasven, geeft het evenement een extra dimensie. “De boerderij ligt in hartje Eindhoven en toch midden in het groen”, vertelt Marcel. Dat de Stichting Groendomein Wasven een zogenoemde ANBI-status heeft (fiscaal erkend goed doel), past bij het maatschappelijk belang dat verzekeraar Nh1816 dient. De stichting kreeg vorig jaar een donatie van de Stichting Goede Doelen van Nh1816.

Donatie aan CKE
Dit jaar doneert Nh1816 een bedrag aan het CKE, een organisatie die veel betekent in Eindhoven en omgeving. Op een creatieve plek komen mensen van alle leeftijden met een gemeenschappelijke interesse in kunst en cultuur samen. Daarnaast is het CKE ook op scholen actief om kunst- en cultuureducatie te bieden. De donatie van Nh1816 maakt het mogelijk uiteenlopende projecten te realiseren. Het belang daarvan wordt door Saskia treffend omschreven: “Het zijn projecten die de stad een gezicht geven.”


De financieel adviseurs van zeven advieskantoren verwelkomen hun Nh1816-relaties graag bij Muziek met Smaak op zondag 20 september.

  • Advas Adviesgroep
  • Schipperheijn & Partners
  • Van den Boer en Roggen Financieel Advies
  • Bookelaar Financieel Adviesbureau
  • Peter Geurds Assurantiën BV
  • Wilms Hypotheken
  • Goodfinanz


LAATSTE ARTIKELEN

man in zeilboot

De droom van Lars: in twee jaar zeilend de wereld over

man prepareert luchtballon

Zest 2023 #9: Dromen

the lemon kitchen boekcover

Winnen: zin in zest op je bord!

forteiland pampus van boven

Welkom op Pampus: waar innovatie en erfgoed hand in hand gaan

illustratie van doelen

Maak in 10 stappen je dromen waar

vrouw in schort

Recept: vergeten groenten