illustratie van doelen

Maak in 10 stappen je dromen waar

Je droom voelen, volgen en vervullen: het is voor velen een droom. ‘No Excuses Lady’Esther Jacobs weet dat dromen er zijn om waar te maken. Daarover spreekt ze, schrijft ze én inspireert ze. En jou wellicht nu ook. Ontdek de tien stappen van Esther Jacobs waarmee jij je dromen waarmaakt.

  1. Verhelder je droom

Wat is jouw droom? Niet die van je omgeving of de maatschappij, maar van jou persoonlijk? Waar word je echt gelukkig van? Vaak is het kleiner en vanzelfsprekender dan je denkt. Je droom verhelderen doe je door in kaart te brengen waar je blij van wordt, wanneer je de tijd vergeet en waarvoor vrienden bij je aankloppen.  

  1. Veranker je droom

Weet je wat je droom is? Veranker dat gevoel. Schrijf het op. Maak een tekening. Schrijf of teken alsof het al zo is. Dus niet: ik wil een huis in Frankrijk, maar: ik geniet van mijn huis in Frankrijk. Maak je droom concreet en voelbaar.  

  1. Bepaal de stappen

Welke stappen moet je zetten om je droom werkelijkheid te laten worden? Hak je droom in kleine stukjes, benoem de actiepunten en ga aan de slag.  

  1. Leef elke dag minstens 1 minuut je droom

Begin met het waarmaken van je droom. Mediteer en visualiseer dat je droom al werkelijkheid is. Doe bijvoorbeeld elke dag 1 minuut DuoLingo om de taal te leren. Besteed elke dag tijd aan je actiepunten. Al is het maar 1 minuut. Die ene minuut per dag kan iedereen vinden.

focus

  1. Elimineer afleiding

Je droom waarmaken, is een keuze. Dat betekent dat je iets gaat veranderen in je leven, het vraagt om een andere focus, keuzes en tijdsbesteding. Elimineer daarom alles wat niet met je droom te maken heeft. Vraag je bij alles wat je doet af of het je helpt met het waarmaken van je droom.  

  1. Vertel over je droom

Als je over je droom gaat praten, komen de juiste dingen en mensen naar je toe. Vertel anderen daarom over je droom. Iedereen kent wel iemand die je op wat voor manier dan ook verder kan helpen.  

  1. Zoek gelijkgestemden

Zoek mensen op die al doen waar jij van droomt. Omring je met gelijkgestemden, de ja-denkers. Dat zijn de mensen van wie je kunt leren en die je vooruit helpen.  

  1. Waardeer waar je nu staat

Je droom waarmaken is een proces, je hoeft er nog niet te zijn. Kijk naar wat je hebt bereikt en niet alleen naar wat je nog moet doen. Waardeer dat je bijvoorbeeld al € 400 hebt gespaard of een kort gesprek in die vreemde taal kan voeren.  

  1. Stel je droom bij

Ontdek je onderweg dat Frankrijk toch niet het land van je dromen is en dat je gedroomde tweede huis niet in Frankrijk, maar op een van de Waddeneilanden staat? Accepteer en anticipeer. Je mag dromen bijstellen.  

  1. Geniet van de voorpret

Elke dag met je droom bezig zijn, draagt bij aan een gelukkiger leven. Geniet daarvan. Niet pas als je droom is uitgekomen, ook nu al. Geniet van de weg ernaar toe en van het gevoel.

kaften van boeken

Winactie

Ook je droom leven? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de boeken van Esther Jacobs.  

 

LAATSTE ARTIKELEN

drie jongens op pad in het bos

Microavonturen

slalom atlete Martina in actie

Kanoslalom-atlete Martina Wegman

vrouw van polygon reinigt inboedel

Schadehersteller Polygon na brand

carline alberts in chill stoel

Revalidatie niet-aangeboren hersenletsel

groepje mensen in de straten van Zwolle

Zwolle citytrip: verrassend veelzijdig

jong knap stel stapt samen de eurostar in op centraal station amsterdam

Zest 2024: #10 Avontuur