Local hero’s? Onze adviseurs!

Zittend op een oranje Nh1816-bank, op de plek waar binnenkort gebouwd gaat worden, zijn Cas Verhage, commercieel directeur van Nh1816 Verzekeringen, en Ton van Hooft, bestuurslid van de Coöperatie Nh1816, het roerend met elkaar eens: als iemand voor de leden van Nh1816 een held is, dan is het wel de lokale adviseur. Cas: “Lokale adviseurs zijn het beste in staat om maatwerk-advies te geven. Wij noemen hen niet voor niets onze local hero’s.” Ook in tijden van crisis en bij vragen over de reis- en annuleringsverzekering maken zij die titel waar. We praten over de bijzondere rol van de ‘local hero’ voor jou als verzekerde van Nh1816.

De bank waarop we zitten staat in het weiland, dat grenst aan de oude boerderij aan de Dorpsstraat in Oudkarspel. Het is de boerderij waarin Nh1816 Verzekeringen sinds 1873 is gevestigd. “De plek waar wij nu zitten, is de plek waar het nieuwe pand straks wordt gebouwd”, vertelt Cas Verhage. Nh1816 groeit namelijk uit de jas die zo veel jaren goed paste. En dat is niet zo gek

Beste particuliere schadeverzekeraar
Nh1816 werd eerder dit jaar voor de dertiende keer uitgeroepen tot Beste Particuliere Schadeverzekeraar. “Een titel die wij dankzij de waardering van de onafhankelijke advieskantoren mogen dragen”, legt Cas uit. Maar het zijn niet alleen de lokale dviseurs die Nh1816 zo hoog waarderen; ook klanten waarderen de gezamenlijke service van Nh1816 en hun adviseur met een gemiddeld rapportcijfer van maar liefst een 9,1.

Local hero’s
“Het is natuurlijk een mooie score, en ook op de titel Beste Particuliere Schade verzekeraar zijn we trots, maar de credits zijn wat ons betreft toch echt voor onze local hero’s”, zegt Cas. “De onafhankelijke, lokale adviseurs zijn nu eenmaal de besten in het geven van een persoonlijk verzekeringsadvies op maat. Een voordelige premie is één ding, maar een verzekering afsluiten die is afgestemd op de persoonlijke situatie van de klant en de juiste hulp bij schade biedt: daarmee kan een lokaal of regionaal advieskantoor het verschil maken.”

Mens en maatschappij
Samen het verschil maken, dat is het gedachtegoed dat Nh1816 vanaf de Dorpsstraat in Oudkarspel onder adviseurs en verzekerden uitdraagt. Ton van Hooft: “De local hero is niet alleen een adviseur, hij of zij is ook de verbindende factor tussen mens en maatschappij. Naast het individueel ontzorgen op verzekeringsgebied dragen de adviseurs namelijk ook maatschappelijk hun steentje bij. Ze vormen de spil waar het gaat om het stimuleren van lokale goede doelen en initiatieven. De lokale en regionale adviseurs vormen een brug naar de ideële doelen, waar de Coöperatie Nh1816 zich sterk voor maakt.”

“Als je samenwerkt, kun je een wereld van verschil maken”


Coöperatieve verzekeraar
Want Nh1816 is een coöperatieve verzekeraar. Dat betekent: verzekeren met oog voor de wereld om ons heen. “Wij streven niet naar de hoogste winst en hebben geen externe aandeelhouders aan wie wij uitkeren. Wij doen het anders, door een deel van onze winst terug te geven aan de samenleving”, legt Cas uit.

Goede doelen
De coöperatie is het hart van Nh1816 Verzekeringen en de schakel tussen de klant, de adviseur en de verzekeringsmaatschappij. “De coöperatie versterkt de verbinding”, legt Ton uit. “Daarom zetten wij ons via lokale projecten in voor goede doelen, brengen wij voor onze leden ZEST Magazine uit, belonen wij trouwe klanten, betrekken wij adviseurs én hun klanten bij de keuze voor lokale of regionale goede doelen en bieden wij aantrekkelijke ledenvoordelen.” Bijdragen aan goede doelen in de samenleving is in de ogen van Nh1816 waardevoller dan klanten aan het einde van het jaar te belonen met een marginale premiekorting.
“Solidariteit is een kernwaarde van Nh1816”, vult Cas aan. “Binnen het verzekeringswezen draag je met elkaar de risico’s. In het dagelijks leven is dat wat ons betreft niet anders. Als je met elkaar de schouders onder maatschappelijke projecten zet, kun je een wereld van verschil maken.”


Samen succesvol
Het succes van ‘samen het verschil maken’, is voelbaar voor alle leden en verzekerden van Nh1816. Dat uit zich in het steunen van goede doelen en projecten én in de zekerheid van een goed verzekeringsadvies op maat, dat aansluit bij de persoonlijke situatie van de klant. Cas: “Online een verzekering afsluiten lijkt eenvoudig en laagdrempelig, maar consumenten komen naderhand vaak voor nare verrassingen te staan, doordat ze niet persoonlijk zijn geadviseerd. De rol van de lokale adviseur is daarmee van onschatbare waarde. Het lokale advieskantoor kent zijn klanten en kan hen beschermen tegen financiële problemen en risico’s, zonder dat ze daarvoor te veel betalen.”

Heldenrol
Op de oranje bank, midden in het weiland, onder de blauwe lucht en een stralende zon, besluit Ton van Hooft: “Of het nu gaat om de zekerheid van een goed en persoonlijk verzekeringsadvies of om het versterken van de maatschappelijke betrokkenheid en het steunen van lokale initiatieven: de lokale verzekeringsadviseur vervult voor onze leden een heldenrol. Hij of zij is absoluut onze local hero.”

Nh1816 Verzekeringen neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid zeer serieus. Via de Stichting Goede Doelen Nh1816 maken we diverse maatschappelijk relevante projecten (mede) mogelijk. Zo is Nh1816 als maatschappelijk partner verbonden aan ARTIS, NEMO, Koninklijk Theater Carré, Het Spoorwegmuseum, KNRM, het Leerorkest, KNGF Geleidehonden en het Yvonne van Gennip Talentboek. De Coöperatie Nh1816 biedt samen met haar maatschappelijk partners interessante ledenvoordelen aan. Zo kunnen verzekerden – leden van Nh1816 – met korting naar het museum, een theatervoorstelling en de dierentuin. Op nh1816.nl/ledenvoordeel vind je alle actuele ledenvoordelen.

LAATSTE ARTIKELEN

drie jongens op pad in het bos

Microavonturen

slalom atlete Martina in actie

Kanoslalom-atlete Martina Wegman

vrouw van polygon reinigt inboedel

Schadehersteller Polygon na brand

carline alberts in chill stoel

Revalidatie niet-aangeboren hersenletsel

groepje mensen in de straten van Zwolle

Zwolle citytrip: verrassend veelzijdig

jong knap stel stapt samen de eurostar in op centraal station amsterdam

Zest 2024: #10 Avontuur