-->
Winactie
12 juli 2022

135 jaar Koninklijk Theater Carré

Tradities koesteren én bouwen aan de toekomst

Wat zou Amsterdam zijn zonder Koninklijk Theater Carré? Het beroemde en geliefde theater, dat in 2022 zijn 135-jarige bestaan viert, is onlosmakelijk met de stad en de cultuursector verbonden. ‘Die status moet je koesteren. En elke dag opnieuw verdienen,’ zegt directeur Madeleine van der Zwaan. ‘Dat doen we door de tradities en de nalatenschap van Oscar Carré voort te zetten én tegelijkertijd te bouwen aan de toekomst. Zodat we morgen nog net zo relevant zijn als gisteren.’

Rubriek: Kunst & Cultuur
Tekst: Natasja Admiraal
Fotografie: Marcel Rob

Als onafhankelijk, niet-gesubsidieerd theater zijn partners als Nh1816 Verzekeringen voor Carré van essentieel belang, stelt de directeur. “Onze geluidsinstallatie, die helemaal op onze zaal is afgestemd, waardoor alles fantastisch klinkt, hebben wij te danken aan een financiële bijdrage van Stichting Goede Doelen Nh1816. Daarna heeft de stichting ook bijgedragen aan verschillende verbeteringen van het gebouw en de totale theaterbeleving. Nh1816 begrijpt onze kernwaarden. Die betrokkenheid maakt dat je een soort familie van elkaar wordt. En Carré is dankzij de vele ontvangsten die we voor de leden en relaties van de verzekeringsmaatschappij hebben mogen organiseren inmiddels ook een soort huiskamer.”

“In deze bijzondere voorstelling gebeurt iets magisch”

Al langer was Madeleine van der Zwaan met choreograaf Ed Wubbe in gesprek over een samenwerking. “Het Scapino Ballet is een fantastisch gezelschap. Bovendien heeft Ed altijd een fascinatie gehad voor Oscar Carré”, vertelt Madeleine. Ter inspiratie gaf ze hem een boek cadeau over de geschiedenis van het theater. Het resultaat is de speciaal voor Koninklijk Theater Carré gemaakte jubileumvoorstelling ‘Oscar’, die volgens de directeur een enorme happening is. “Bijzonder is dat al onze kerndisciplines in deze voorstelling samenkomen: het mooiste van het mooiste op het gebied van muziek, dans, circus en theater. En ja, dan gebeurt er iets magisch.”

WINACTIE

Vier jij samen met de coöperatie Nh1816 Verzekeringen en Koninklijk Theater Carré het jubileum van het historische theater mee tijdens een bezoek aan de Nh1816-voorstelling Oscar?

Maak kans op twee tickets voor Oscar op zaterdag 10 september 2022 (15.00 uur) in Koninklijk Theater Carré!

Ga naar nh1816.nl/oscar en doe mee!