twee personen in een feestwinkel

De kracht zit in de grap

Als formulemanager is Servee de Jong gewend een droomwinkel neer te zetten. Eerder deed hij dat voor HEMA, Praxis en Action, totdat hij de kans kreeg het corporate leven los te laten en volledig vanuit eigen creativiteit te gaan werken. Samen met zijn vrouw Astrid is hij sinds 2020 de trotse eigenaar van kledingverhuurbedrijf Greet Verkleedt.

Tekst: Mieke Verhoef • Fotografie: Marleen Bos

Een bedrijf dat hen op het lijf is geschreven en dat ze willen uitbouwen tot ‘de beste en grootste regionale verhuurder van verkleedkleding’. Dat is hun ambitie. Hun droom. En die begon vlak voordat er vanwege corona geen feest meer mogelijk was. Een gesprek over hobbels, hoop en positief blijven.

Als je binnenstapt bij Greet Verkleedt kijk je je ogen uit: maar liefst vijftienduizend kostuums, duizend pruiken en duizenden, duizenden accessoires, overzichtelijk geordend over de 850 vierkante meter die het pand groot is. Het is een bijzondere beleving: van het struinen tussen de vele rekken, je verbazen bij de pruikenbar tot de gedaanteverwisseling bij de paskamers.

“Het gegil begint al bij de voordeur en bij de paskamers wordt het nog harder. Elke dag stappen hier mensen binnen die iets leuks gaan doen. Dat geeft ons natuurlijk ook plezier”, vertelt Servee, terwijl we in het hoger gelegen kantoor koffiedrinken. Achter hem hangt dat ene kostuum dat níet wordt verhuurd. Het is het kostuum van Servee zelf voor een van de andere rollen die hij vervult. Hij is namelijk ook dagvoorzitter, organisator van feesten en pubquizen en sinds kort, getuige het kostuum, ook trouwambtenaar. “De kracht zit in de grap”, zegt hij. Alles wat hij doet, gaat over vermaak. Ook Greet Verkleedt.

Rasoptimist

Toch was partner Astrid kritisch, toen thuis het idee werd besproken om het in de regio wereldbekende Greet Verkleedt over te nemen. “Daarin vullen we elkaar goed aan”, zegt Servee. “Waar ik de rasoptimist ben, houdt Astrid spiegels voor en stelt ze scherpe vragen. Maar ook voor Astrid paste het plan uiteindelijk als een jas.” In februari 2020 hakt het stel de knoop door en verhuist het Greet Verkleedt van Castricum naar de nieuwe locatie in Beverwijk.

De opening staat gepland op 1 april. En nee: geen grap!  Voor de verhuizing van de gigantische collectie hebben Servee en Astrid dan ook maar een paar weken. Een uitdaging die in het niet valt bij de uitdaging die dan nog op hen wacht: dealen met de coronabeperkingen die dan net worden afgekondigd. “Ons bedrijf is afhankelijk van de vrijheid van de samenleving. Door de coronamaatregelen kwam onze droom op pauze te staan. Dat doet wel iets met je. Wat ons hielp, was positief blijven, kansen zien, ontspanning zoeken en sparren met vrienden en experts. Zo wist Mark van SB Groep met zijn telefoontjes altijd nét weer wijze woorden te zeggen. Dat was een prettige steun. Want als ondernemer sta je er alleen voor. Marks opmerking ‘Als je hulp nodig hebt, ben ik er’, deed ons goed.”

Voorpret

Die hulp zat eerst in luisteren en uiteindelijk in bijspringen. Gelukkig wisten de mensen, toen Nederland weer openging, het intussen verhuisde en geopende Greet Verkleedt goed te vinden. Mensen vinden het leuk om voor even iemand anders te zijn. Servee: “Het is fascinerend te zien hoeveel mensen geld uitgeven om zich te verkleden voor een feestje. De eerste keer Halloween was geweldig! Al die mensen in onze winkel, het was magisch. De voorpret voor elk feest begint bij ons.”

Peaky Blinders-stijl

‘Ik geloof echt in het concept”, zegt Servee enthousiast. “Verkleden maakt een feest nét even leuker. Carnaval, Halloween, privé én ook zakelijke themafeesten, dat is waarom de mensen bij ons komen. Ook toneelverenigingen en productiemaatschappijen voor film en televisie weten ons te vinden.”

Als gezicht van de zaak is Astrid er ook tijdens ons gesprek, op haar vrije dag, druk mee. Of ze dat erg vindt? “Welnee! Ik blijf met plezier”, zegt ze, als ze voor de foto een blauw glitterjasje aantrekt. En Servee? Na het interview en de fotoshoot doet hij zijn roze glitterjasje uit, met ‘in de mouw’ het idee om zelf themafoto’s op te zetten. “Zeg nou zelf: een vrijgezellenfeest in Peaky Blinders-stijl, dat is toch tof?” Hierna snelt de ondernemer zich naar een afspraak voor de organisatie van een volgend themafeest.

Servee en Astrid: twee ondernemers pur sang, die weten dat een droom niet in duigen hoeft te vallen als het tegenzit, zolang je intrinsiek gemotiveerd blijft, hobbels neemt en positief blijft. SB Groep wenst Greet Verkleedt alle succes. Kledingverhuurbedrijf

  • Greet Verkleedt
  • Steenkade 6, Beverwijk
  • info@greetverkleedt.nl
  • greetverkleedt.nl

‘Het gegil begint al bij de voordeur en bij de paskamers wordt het nog harder’

LAATSTE ARTIKELEN

7 mannen rondom een nieuw geplaatste AED

AED voor Podium10

mannen lopen over straat

Authentiek, nostalgisch en duurzaam wonen in Zaandam

2 personen poseren

Hardlopen voor jonge voetballers met autisme

superbellenblaas

Experimenteren kun je leren: 4 proefjes van NEMO om zelf thuis te proberen

2 personen voor de loterijwinkel

Er zit hier goud in de grond

vrouw met allemaal schaapjes in de weide

Schaapsherder Daphne Hogeweg maakte droom waar