Zo duurzaam is Zest

Duurzaamheid is voor Nh1816, de uitgever van Zest, heel belangrijk. Als coöperatieve verzekeraar kijkt Nh1816 verder dan goede particuliere verzekeringen aanbieden en schades vergoeden. Coöperatief verzekeren doen we met oog voor de wereld om ons heen, zonder externe aandeelhouders en winstoogmerk. Vanuit deze visie willen wij ook bijdragen aan een duurzamere samenleving. Dat doen wij op verschillende manieren. Oók voor Zest Magazine. 

Bomen aanplanten

Natuurlijk houden we in de productie rekening met duurzaamheid, bijvoorbeeld door onze keuzes voor het papier, de verpakking en de dikte van Zest. Uiteraard is er ook sprake van CO2-uitstoot in het hele proces. Vanuit onze coöperatieve gedachte compenseren we deze uitstoot. Dat doen we door bomen in Nederland aan te planten. Zo geven we groen en een zuivere lucht terug aan onze omgeving. Net zoals we vanuit de coöperatieve gedachten geld teruggeven aan de maatschappij door het steunen van goede doelen, lokale projecten mogelijk maken en het aanbieden van ledenvoordelen.

Duurzaam drukwerk

Misschien is het je opgevallen: Zest Magazine is vernieuwd. Een andere vormgeving én ander papier. Ook dit papier is gecertificeerd: FSCMixCreditC122909. FSCgecertificeerd papier is gerecycled papier met een zo hoog mogelijk percentage aan gerecyclede vezels. Duurzaam drukwerk dus. In Zest Magazine vind je het FSC-label in de colofon op pagina 4. Meer over FSC.

Onze keuzes

Nh1816 staat als betrokken verzekeraar midden in de maatschappij. Niet voor niets zijn wij een coöperatie en zetten wij ons volop in voor de belangen van onze klanten, adviseurs en de samenleving. Samen maken wij het verschil. Bewust, met oog en hart voor de wereld om ons heen. Wij hechten daarom waarde aan de duurzaamheid van Zest magazine. De motivatie van FSC past bij onze waarden. Daarom kiezen wij voor gerecycled papier met FSC-certificering én planten wij nieuwe bomen aan. Meer over Nh1816 en duurzaamheid.

LAATSTE ARTIKELEN

7 mannen rondom een nieuw geplaatste AED

AED voor Podium10

twee personen in een feestwinkel

De kracht zit in de grap

mannen lopen over straat

Authentiek, nostalgisch en duurzaam wonen in Zaandam

2 personen poseren

Hardlopen voor jonge voetballers met autisme

superbellenblaas

Experimenteren kun je leren: 4 proefjes van NEMO om zelf thuis te proberen

2 personen voor de loterijwinkel

Er zit hier goud in de grond