Zo duurzaam is ZEST

Nh1816 vindt duurzaamheid heel belangrijk. Voor ons ZEST Magazine gebruiken we daarom duurzaam drukwerk. Dit is gecertificeerd: FSCMixCreditC122909. FSC gecertificeerd papier is gerecycled papier met een zo hoog mogelijk percentage aan gerecyclede vezels.

In ZEST Magazine vind je het FSC-label in de colofon op pagina 5.

Wat is FSC?
De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich wereldwijd inzet voor verantwoord bosbeheer. Per minuut verdwijnen er 36 voetbalvelden aan bos. Dit gebeurt vooral in tropische bossen in de Zuid-Amerikaanse Amazone, het Afrikaanse Congobekken en Zuidoost-Azië. De FSC zorgt ervoor dat deze bossen behouden kunnen blijven door middel van verantwoord bosbeheer. Hiermee doelt de organisatie op bescherming van het leefgebied van planten en dieren en respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. Maar ook op hout oogsten en geld verdienen mét behoud van het bos. Een goed beheerd bos loopt minder risico om gekapt te worden voor andere doeleinden, zoals het aanleggen van palmolie- of sojaplantages en mijnbouw. Hout- en papierproducten die afkomstig zijn uit een FSC-gecertificeerd bos zijn herkenbaar aan het FSC-label. Meer over FSC.

Waarom onze keuze voor FSC?
Nh1816 staat als betrokken verzekeraar midden in de maatschappij. Niet voor niets zijn wij een coöperatie en zetten wij ons volop in voor de belangen van onze klanten, adviseurs en de samenleving. Samen maken wij het verschil. Bewust, met oog en hart voor de wereld om ons heen. Wij hechten daarom waarde aan de duurzaamheid van ZEST Magazine. De motivatie van FSC past bij onze waarden. Daarom kiezen wij voor gerecycled papier met FSC-certificering. Meer over Nh1816.