Onze felicitaties voor sporters Bas Takken en Fleur Jong

Van 24 augustus tot en met 5 september 2021 streden gemotiveerde sporters om de vele felbegeerde medailles op de Paralympische Spelen in Tokio. Zwemmer Bas Takken en atlete Fleur Jong stonden respectievelijk in 2020 en 2019 in ZEST Magazine met een uitgebreid interview over hun drijfveren. De Spelen waren voor beide sporters een succes! 

Gefeliciteerd!

Bas Takken (22) won zilver, zijn eerste Paralympische medaille, op de 400 meter vrije slag in een persoonlijk record. Hij heeft zijn snelste tijd ooit gezwommen in 4:02.02 minuten. Daarnaast won hij een bronzen medaille op de 200 meter wisselslag. Fleur Jong (25) won goud op het onderdeel verspringen. Met 6,16 meter verbrak zij hiermee het wereldrecord. Ze hebben allebei een geweldige prestatie geleverd! 

Drijfveren van Bas en Fleur

Bas Takken. Foto: Mathilde du Sol

Nieuwsgierig naar het verhaal van Bas? In 2020 spraken we hem voor ZEST Magazine in zijn woonplaats Hoorn. “Zonder de betrokkenheid en training van mijn vader was ik nooit zo ver gekomen als waar ik nu ben.” Lees verder. 

Fleur Jong.

Ben je benieuwd naar de drijfveren van Fleur? We interviewden haar voor ZEST Magazine 2019. “Door de atletiek zie ik in alles een uitdaging. Bibian Mentel, de paralympische snowboardster, heeft me enorm geïnspireerd.” Lees verder. 

Natuurlijk zijn we ook trots op de andere Nederlandse sporters die deelnamen aan de Paralympische Spelen: gefeliciteerd!  


LAATSTE ARTIKELEN

drie jongens op pad in het bos

Microavonturen

slalom atlete Martina in actie

Kanoslalom-atlete Martina Wegman

vrouw van polygon reinigt inboedel

Schadehersteller Polygon na brand

carline alberts in chill stoel

Revalidatie niet-aangeboren hersenletsel

groepje mensen in de straten van Zwolle

Zwolle citytrip: verrassend veelzijdig

jong knap stel stapt samen de eurostar in op centraal station amsterdam

Zest 2024: #10 Avontuur