4 personen in een luchtballon

Droom komt uit voor winnaars ballonvaart

De Friese meren bij zonsondergang vanuit de lucht! Een mooier uitzicht is nauwelijks denkbaar.’ Het zijn de eerste twee zinnen van het artikel over de Ballonfeesten in Joure in de laatste uitgave van Zest Magazine.

Inmiddels weten Dick, Petra, Patrick en Marit hoe het is om deze droomvlucht te beleven. Zij waren de winnaars van een ballonvaart tijdens de openingsavond van de Friese Ballonfeesten in Joure op 26 juli.

Dick en Petra voeren al meerdere keren over de Friese meren zich afvragend hoe het er vanuit de lucht uit moest zien als een luchtballon overkwam. “Een geweldige ervaring,” was het commentaar van het echtpaar uit Zwaagdijk. “Ik win nooit iets,” was de gedachte van Patrick uit Almere. Maar voor de 22e verjaardag van dochter Marit schreef hij zich toch in voor de winactie. “Wauw, dit verjaardagcadeau ga ik niet snel vergeten,” was de reactie van Marit.

De winnaars voeren tijdens de 36e editie van de inmiddels tot traditie verworden evenement mee in de ballon van de Belgische piloot Koen Oudenaard. De wind bracht ze oostwaarts over meren en landerijen. De landing werd zonder problemen ingezet in Nij Beets met een glas champagne en een balloncertificaat als bekroning.

luchtballonnen in joure

 

LAATSTE ARTIKELEN

7 mannen rondom een nieuw geplaatste AED

AED voor Podium10

twee personen in een feestwinkel

De kracht zit in de grap

mannen lopen over straat

Authentiek, nostalgisch en duurzaam wonen in Zaandam

2 personen poseren

Hardlopen voor jonge voetballers met autisme

superbellenblaas

Experimenteren kun je leren: 4 proefjes van NEMO om zelf thuis te proberen

2 personen voor de loterijwinkel

Er zit hier goud in de grond