‘De coöperatie zijn we samen’

Nh1816 steunt jouw lokale betrokkenheid

Rubriek: Nh1816
Tekst: Mieke Verhoef

‘De kans om iets te doen voor de wereld om ons heen’, zo omschrijft voorzitter Erik Schneider van Coöperatie Nh1816 de mogelijkheden van de coöperatie. Hiermee komt hij direct tot de kern van waar het bij de coöperatie van Nh1816 Verzekeringen om gaat: betrokkenheid. “De coöperatie zijn we samen. Het is de verbinding tussen het verzekeringsbedrijf Nh1816, de adviseurs én de verzekerden.” Het gaat dus ook om jou. Als verzekerde ben je namelijk automatisch lid van de coöperatie. Ontdek wat het lidmaatschap voor je kan betekenen en wat het je brengt.

Erik Schneider, voorzitter Coöperatie Nh1816 Verzekeringen

Een coöperatie, wat houdt dat in? Erik: “Nh1816 is een coöperatieve verzekeraar, er zijn geen externe aandeelhouders. We hebben lage kosten, daardoor blijven de premies laag en ontstaat er ruimte om maatschappelijke initiatieven te steunen. Dat is anders dan bij een beursgenoteerde verzekeraar.” Het coöperatieve model maakt het mogelijk om een deel van de winst terug te geven aan de samenleving. En dat heeft voordelen. Ledenvoordelen. “Als lid krijg je bijvoorbeeld korting op een bezoek aan onze maatschappelijke partners, zoals ARTIS, NEMO Science Museum, Koninklijk Theater Carré, het Spoorwegmuseum en het Nederlands Openluchtmuseum.”

Onderlinge samenwerking

Wat Erik drijft als voorzitter van de coöperatie? “Ik maak me sterk voor een goede onderlinge samenwerking tussen alle partijen, dus het verzekeringsbedrijf, de Stichting Goede Doelen Nh1816, de adviseurs en natuurlijk de leden. Als we vanuit de Stichting Goede Doelen Nh1816 een serieuze donatie doen aan bijvoorbeeld ARTIS, dan vind ik dat ook de leden daar baat bij moeten hebben. Met bijvoorbeeld korting op de entree bij een bezoek aan de oudste dierentuin van Nederland.”

Lokale goede doelen

Nh1816 steunt ook lokale goede doelen, waarmee je als verzekerde kunt profiteren van leuke acties bij jou om de hoek en waarmee je ook bijdraagt aan het welzijn in je eigen omgeving. Die lokale initiatieven komen niet vanzelf aanwaaien bij Nh1816. “Het zijn veelal lokale advieskantoren die een goed doel bij ons onder de aandacht brengen”, vertelt Erik. “Maar wij zouden ook graag zien dat onze leden – onze verzekerden dus – eigen lokale goede doelen bij hun advieskantoor aandragen. Ik denk dat onze leden zich onvoldoende bewust zijn van deze mogelijkheid.”

Het Spoorwegmuseum in Utrecht

Oproep aan leden

Eriks boodschap is duidelijk: “Wij willen onze leden motiveren lokale goede doelen aan te dragen.” Waar je dan aan moet denken? “We willen maatschappelijk iets betekenen. Ook voor de lokale gemeenschap.” Wat precies is heel divers. “Die goede doelen variëren van steun aan plaatselijke sportverenigingen tot regionale musea en alles wat daar tussen zit.” Gevraagd naar voorbeelden zegt Erik: “Denk aan duurzaamheidsinvesteringen door lokale verenigingen en het mogelijk maken dat groepen met afstand tot een reguliere sport toch kunnen meedoen. Maar ook aan korting voor het lokale museum.”

Jouw invloed als verzekerde

Betekent dit dat leden ook een signaalfunctie hebben? “Zo kun je dat inderdaad zien”, zegt Erik. “Leden en advieskantoren zijn onze ogen, oren en harten om de hoek. Zij zien waar maatschappelijk hulp nodig is. Daarmee is het lidmaatschap van Nh1816 echt meer dan die leuke korting op het entreekaartje voor bijvoorbeeld ARTIS. We nodigen je uit lokale maatschappelijke projecten en acties onder onze aandacht te brengen.”

Huisweid Festival Warmenhuizen 2019 (MVO)

Voorbeelden

Als we vragen naar voorbeelden van acties die door leden zijn geïnitieerd, vertelt Erik: “Een verzekerde vroeg naar de mogelijkheden voor een donatie aan de Kledingbank Nijmegen. Een ander lid organiseert al jaren een festival in Warmenhuizen voor goede doelen met steun van Nh1816 en weer een andere verzekerde zocht voor de zomerprogrammering van een theater in Veldhoven via de adviseur contact met ons. Het advieskantoor en de coöperatie hebben samen gedoneerd.”

Meld een lokaal goed doel

Een lokaal maatschappelijk initiatief: waar moet het aan voldoen en hoe draag je het aan? “Wij vinden het belangrijk dat het steunen van het doel ook een voordeel voor de leden heeft”, zegt Erik. “Zoals een sportevenement waaraan je mee kan doen of een culturele actie die een bezoek aan het lokale theater met korting mogelijk maakt.”

Heb jij een idee waarbij het mes lokaal aan meerdere kanten snijdt? Bel of stap binnen bij je adviseur en deel je voorstel. Je adviseur kent de weg naar Nh1816. Door samen de schouders te zetten onder projecten die bijdragen aan de samenleving, maken we het verschil. Want de coöperatie zijn we samen.

De voordelen voor jou, als lid van Nh1816

  1. Gratis jaarlijks ledenmagazine ZEST op de deurmat
  2. Ledenkorting op entree voor museum, theater of dierenpark en op producten
  3. Kans op gratis producten en entreetickets van maatschappelijk partners via winacties
  4. Voordelig meedoen aan sport en spel (MVO)
  5. Steun van Coöperatie Nh1816 aan jouw lokale goede doelen
NEMO Science Museum in Amsterdam. Foto: DigiDaan

LAATSTE ARTIKELEN

7 mannen rondom een nieuw geplaatste AED

AED voor Podium10

twee personen in een feestwinkel

De kracht zit in de grap

mannen lopen over straat

Authentiek, nostalgisch en duurzaam wonen in Zaandam

2 personen poseren

Hardlopen voor jonge voetballers met autisme

superbellenblaas

Experimenteren kun je leren: 4 proefjes van NEMO om zelf thuis te proberen

2 personen voor de loterijwinkel

Er zit hier goud in de grond