-->
CulinairTop-artikel
10 juni 2019

Ciu Ciu – recept

Gastheer Toni Moro is geboren en getogen in Le Marche, niet ver van de wijngaarden van Ciu Ciu. Terug op zijn geboortegrond draait hij zijn hand er niet voor om, de mooiste lokale gerechten te bereiden. Smakelijke jeugdherinneringen, zoals Li Taccù. Een volksmaaltijd uit De Marken. De tomaten in dit pastagerecht hingen dezelfde ochtend nog aan trossen in de tuin.

Recept voor de pasta:
250 gram witte bloem (farina bianca)
250 gram maismeelmespuntje
zout
1 ei
warm water

Aan de slag

1. Mix de ingrediënten stevig in een schaal
2. Kneed totdat je er een stevige bal van kan maken
3. Druk de bal plat en haal dit door de pastamachine.
4. Snijd het platte deeg tot tagliatelle.

Geen zin om het pastadeeg te maken? Koop een kwalitatieve tagliatelle en ga direct aan de slag met de ‘sugo’:

Recept voor de saus:
200 gram verse of gerookte pancetta (buikspek)
400 gram goede (!) pomodori
rode peper
1 ui

Aan de slag
1. Bak de pancetta een paar minuten in de olie met gesnipperde ui totdat de ui glazig wordt en de pancetta wat knapperig.
2. Voeg daarna de in blokjes gesneden tomaten en fijn gehakte rode peper toe.

Drink er een mooi glas Gottica bij van Ciù Ciù om optimaal te genieten. Buon Appetito!


Kijk voor de beste vakantiehuizen en bezienswaardigheden eens op het Ciaotutti.nl, het grootste Italië blog van Nederland.