7 mannen rondom een nieuw geplaatste AED

AED voor Podium10

‘Als je een leven kunt redden,is dat toch prachtig?’

Voor Wil Adriaans is iets voor een ander doen niet meer dan logisch. Zeker als hij voor de buurt iets kan bijdragen, zal hij dat niet laten. Samen met Coöperatie Nh1816 schonk hij een AED aan Podium10 in Bladel. Als je het verschil kunt maken en een leven kunt redden, is dat toch prachtig?”, zegt Wil.

Tekst: Judith Truijens • Fotografie: Igor Fotografie

“Als eigenaar van Adriaans Assurantiën heb ik niet alleen een zakelijke, maar zeker ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid”, vindt Wil. “Die visie heb ik gemeen met Nh1816 Verzekeringen, ook daar neemt men die verantwoordelijkheid serieus en wordt een deel van de winst teruggegeven aan de samenleving. Dat gebeurt vanuit de coöperatie Nh1816, die regionale en lokale maatschappelijke projecten ondersteunt, om zo iets terug te geven aan de samenleving. Dat is mede de reden waarom ik graag tussenpersoon ben voor deze verzekeringsmaatschappij. Dus toen een betrokken bewoner uit de buurt mij benaderde voor een bijdrage aan de aanschaf van een AED, een levensreddend apparaat, besloot ik de handen met Nh1816 ineen te slaan.”

Weer leven en muziek in Podium10

Podium10 in Bladel is een kweekvijver voor alle denkbare muziek en muziekstijlen in De Kempen. Jonge talenten kunnen er hun skills ontwikkelen, of dat nou in hardrock of klassieke opera is, of dat ze zich willen ontwikkelen in licht en geluid. Er zijn grote oefenruimtes en ruimtes voor het geven van lessen. Het pand is goed geïsoleerd, zodat er geen overlast voor de omgeving ontstaat. Wil: ”Door corona lagen de activiteiten bij Podium10 natuurlijk stil. Ik merkte meteen hoeveel invloed zo’n sluiting heeft. Jongeren hebben behoefte om er uit te gaan en hun hobby te beoefenen, dat hoorde ik ook terug van onze eigen kinderen Bram en Emma en hun vrienden. Dat er nu weer leven en muziek in Podium10 zit, daar word ik ontzettend blij van. Het podium is al vaak een springplank gebleken naar diverse talentenshows en is voor jongeren ook vaak een opstap naar een muziekopleiding aan bijvoorbeeld de Rockacademy in Tilburg. Het podium wordt gerund door vrijwilligers en is een erkend leerbedrijf. Van zo’n lokaal initiatief gaat mijn hart sneller kloppen.”

Een AED, daar red je levens mee

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat bij een hartstilstand het hartritme weer kan herstellen. Dit gebeurt met elektrische schokken. Dat klinkt spannend, en dat kan het ook zijn. Het spreekt daarom vanzelf dat je goed opgeleid moet zijn om het apparaat te bedienen. Wil: “We zijn er trots op dat we bij Podium10 een goede plek voor de AED hebben gevonden. Het is nu zaak voldoende buurt­bewoners op te leiden, om het apparaat te bedienen. Daar gaan we een cursus voor opzetten. En dan maar hopen, dat we het apparaat nooit nodig zullen hebben!”

‘Het is nu zaak voldoende buurt­bewoners op te leiden, om het apparaat te bedienen’

 V.l.n.r. Gerard van Gompel, Bram Gijbels, Hendrik Raes, Martin Bakker, Bram Adriaans, Wil Adriaans en Erwin Kruizinga

LAATSTE ARTIKELEN

drie jongens op pad in het bos

Microavonturen

slalom atlete Martina in actie

Kanoslalom-atlete Martina Wegman

vrouw van polygon reinigt inboedel

Schadehersteller Polygon na brand

carline alberts in chill stoel

Revalidatie niet-aangeboren hersenletsel

groepje mensen in de straten van Zwolle

Zwolle citytrip: verrassend veelzijdig

jong knap stel stapt samen de eurostar in op centraal station amsterdam

Zest 2024: #10 Avontuur