A.A.S. Schadeherstel

Met elkaar een actie omarmen: A.A.S. levert 52 zorgheldenauto’s

Dat er tijdens deze coronacrisis hartverwarmende initiatieven zijn ontstaan, zien we bijna dagelijks in de media. Mensen helpen elkaar, juist nu! Vooral de zorgverleners hebben het zwaar te verduren. Hun inzet is maximaal benodigd. Helaas bleken sommigen niet eens op het werk te kunnen komen door het uitvallen van het openbaar vervoer.

Een van deze mooie initiatieven is de #zorgheldenauto. Een idee van Auto.nl. Wat houdt dit in; een zorgverlener voor drie maanden van een gratis* auto voorzien. Schadeherstelketen A.A.S. regelde binnen een week maar liefst 52 zorgheldenauto’s. Hoe heeft A.A.S. dat geregeld? We stellen hierbij voor: Hugo Lijding van A.A.S.-Autoschadecentrum Hilversum en Nicole Spenkelink van A.A.S. Oftewel: de aanjager en de directeur.

Hugo – de aanjager
“Via mijn dochter hoorde ik voor het eerst over de zorgheldenauto, zij had het op de radio gehoord. Gelijktijdig vertelde mijn vrouw de verhalen uit de praktijk. In het ziekenhuis waar zij werkt, ontstonden door het uitvallen van treinen en trams, behoorlijke roosterproblemen. Met de zorgheldenauto in mijn hoofd ging ik op zoek naar meer informatie en kwam ik uit bij Auto.nl, de organisatie achter deze actie. Zij zochten auto’s, en ja, aan die wens kon ik zeker voldoen. Zo hebben wij leenauto’s beschikbaar, voor klanten die vervangend vervoer nodig hebben tijdens het schadeherstel. Van die leenauto’s zijn er nu twee omgedoopt tot #zorgheldenauto. Op dit moment rijden er zorgverleners van het Amstelland Ziekenhuis uit Amstelveen in onze auto’s.. We kregen zulke mooie reacties toen de autosleutels werden overhandigd, namelijk dat het zo bijzonder is dat een bedrijf zomaar een auto meegeeft. Maar zo zie ik dat helemaal niet, het ging mij om het oplossen van hun vervoersprobleem.”

Sleuteloverdracht in Hilversum

Hugo vervolgt: “Ik ben blij dat ik in deze coronacrisis iets heb kunnen betekenen. Maatschappelijke betrokkenheid zou sowieso een structureel onderdeel zijn van ieders beleidsvoering, vind ik. Zichtbaar betrokken noemen we dat bij A.A.S. Zo ondersteun ik jonge topsporters uit de regio en hebben we op milieu- en energiegebied de benodigde aanpassingen verricht. De zorgheldenauto past bij ons interne beleid, om op maatschappelijk vlak ons deel bij te dragen. Omdat er nog veel meer auto’s nodig waren heb ik A.A.S. ingeschakeld, de coöperatie waar ik sinds 2008 lid van ben. En toen ging het ineens hard! Binnen een week hebben we 52 auto’s kunnen leveren met elkaar. De media pikte het op en zo stonden we op een dag voor de camera bij Wendy van Dijk in Hart in Aktie. Dat het zoveel impact zou hebben, kon ik van tevoren niet bedenken.”

#zorgheldenauto’s onder de aandacht in SBS6-programma Hart in Aktie

Nicole – de directeur
“Toen Hugo belde hoefden we niet lang na te denken. Zo’n actie als deze past natuurlijk helemaal bij onze branche. Die auto’s moesten we kunnen regelen! Ons team heeft alle zeilen bijgezet en het netwerk aangewend voor hulp. Dankzij onze aangesloten schadeherstelbedrijven hebben we uiteindelijk 52 zorgheldenauto’s aan kunnen bieden. Onze branche wordt hard geraakt door de coronacrisis. Maar ondanks de uitdagingen die we ondervinden hebben we met elkaar toch al die zorgheldenauto’s geregeld. Dat maakt mij wel trots. A.A.S. is een coöperatie, voor en door de leden. Dit initiatief is een super mooi praktijkvoorbeeld van onze club: gezamenlijk hebben we deze actie omarmd en met elkaar hebben we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid genomen.

Een van de pijlers van het A.A.S. MVO beleid, naast milieu en veiligheid, is Maatschappelijk Betrokken Ondernemen, oftewel, het verschil maken in je regio. Om al die mooie initiatieven een podium te geven hebben we een platform gecreëerd: ‘goed doen doet goed’ waar we zoveel mogelijk acties tonen die onze schadeherstelbedrijven hebben uitgevoerd. Een podium omdat ze dat verdienen maar ook om anderen te enthousiasmeren om aan de slag te gaan.

Onze ondernemers zijn zichtbaar, ze staan midden in de samenleving. Ze laten zich zien in de buurt door het sponsoren van jeugdteams of een lokaal evenement. Hun klanten weten wie zij zijn. Dat geldt ook voor de tussenpersonen in de regio’s waar Nh1816 veel mee samenwerkt. We bedienen allemaal dezelfde klanten. En we kennen waarschijnlijk allemaal een zorgheld. Bij A.A.S. hebben we ondernemers die zichtbaar het verschil maken, zoals Hugo. Je hebt maar één aanjager nodig. En zie wat er is gebeurd.”

Hugo Lijding van A.A.S.-Autoschadecentrum Hilversum

#zorgheldenauto
Deze actie is bedacht door Auto.nl. Vanwege het grote succes hebben zij de inschrijving inmiddels gesloten. Op dit moment rijden er in Nederland 800 zorgheldenauto’s.

auto.nl/zorgheldenauto

A.A.S. Schadeherstel
A.A.S. is een landelijke keten van schadeherstelbedrijven met 87 vestigingen, door heel Nederland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Breda.

aas-schadeherstel.nl

* brandstof en eventuele verkeersovertredingen zijn voor rekening van de zorgheld.

LAATSTE ARTIKELEN

groepje mensen in de straten van Zwolle

Zwolle citytrip: verrassend veelzijdig

jong knap stel stapt samen de eurostar in op centraal station amsterdam

Zest 2024: #10 Avontuur

twee zwemmende mensen voor Support Casper

Zest lokaal: Oversteek Haringvliet

steyl-main1

Kloosterdorp Steyl

bagna cauda

Recept: Bagna cauda

ecoloog sterrin smalbrugge met slang in haar hand

Ecoloog Sterrin Smalbrugge