5x Ruimte in ZEST Magazine

Komende week is het zover: ZEST Magazine valt op de mat bij jou en ruim 400.000 mede Nh1816-verzekerden. Deze editie draagt het thema Ruimte. Denk jij hierbij aan het heelal? Ruimte in huis? De rust opzoeken in de natuur? Of toch een gevoel van vrijheid door de ruimte om ons heen… De redactie kon veel kanten op met het thema. Hoe zie je het terug in de vele interviews en reportages?

De ruimte om ons heen

In het najaar van 2020 leefden we in een andere wereld door het coronavirus. De ruimte om ons heen was beperkt; zo waren horeca en winkels gesloten en konden we geen feesten organiseren. Tegelijkertijd hadden we juist meer ruimte nodig, 1.5 meter, om afstand tot elkaar houden. Midden in deze periode begon de redactie met de eerste brainstorm over de zevende editie. Toch was de actualiteit van het thema Ruimte níet de primaire motivatie van de redactie. Fris, scherp en prikkelend: daar staat ZEST Magazine voor. Het thema Ruimte biedt eindeloze mogelijkheden en veel inspiratie: daarom loopt dit begrip als rode draad door ZEST Magazine.

5x sneak peek ZEST Magazine

Nieuwsgierig? We verklappen alvast iets meer over vijf artikelen:

  1. Natuurlijk dacht de redactie bij het thema meteen aan het heelal. En wie is dé persoon om daar meer over te vragen? Astronaut André Kuipers! De redactie is trots op het inspirerende interview met hem in ZEST Magazine.

  2. Daarnaast lees je een artikel over ruimte in je hoofd. Klinkt wat zweverig, maar zo is het artikel niet ingestoken: in gesprek met twee experts leer je namelijk dat opruimen écht leidt tot ruimte in je huis en in je hoofd!

  3. We kunnen ook de ruimte opzoeken in de natuur! Bij het prachtige Landgoed Beerschoten wandelen we mee met Jacqueline van Dam, boswachter bij het Utrechts Landschap, en Marjolijn van Heemstra, schrijver, theatermaker en ‘stadsastronaut’.

  4. Vanaf het water beleef je de ruimte om je heen anders dan op het land. Klaas Schiphof, eigenaar van boten showroom Aquatec, en Anton Bakker, teamleider Acceptatie bij Nh1816 Verzekeringen, spreken elkaar over hun beider liefhebberij: varen.

  5. Hoe kun je de ruimte om je heen vastleggen in fotografie? Dát was de uitdaging van de ZEST-Fotowedstrijd in het voorjaar! De winnaars zijn inmiddels bekendgemaakt en de winnende foto verschijnt groot in ZEST Magazine.

Natuurlijk kun je ook weer een aantal vaste rubrieken verwachten, zoals ‘In de keuken met…’. Tv chef-kok London Loy vertelt tijdens het koken over zijn passie. Ook kun je weer rekenen op een reisreportage. Dit keer blijven we in Nederland: ons mooie Zeeland! Tot slot lees je over diverse ledenvoordelen. Ga bijvoorbeeld met korting naar Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers in Den Helder of vraag een gratis wandelkaart aan voor het Zuidelijk Westerkwartier, Groninger Landschap.

Veel leesplezier!

LAATSTE ARTIKELEN

drie jongens op pad in het bos

Microavonturen

slalom atlete Martina in actie

Kanoslalom-atlete Martina Wegman

vrouw van polygon reinigt inboedel

Schadehersteller Polygon na brand

carline alberts in chill stoel

Revalidatie niet-aangeboren hersenletsel

groepje mensen in de straten van Zwolle

Zwolle citytrip: verrassend veelzijdig

jong knap stel stapt samen de eurostar in op centraal station amsterdam

Zest 2024: #10 Avontuur